Harm Stuut Makelaardij . 0597-431604 . THUIS IN HET OLDAMBT

Halteweg 2 B, 9677 RH  HEILIGERLEE,  e-mail: harm@stuutmakelaardij.nl

De makelaardij die het net even anders doet.
Harm Stuut makelaardij is een kantoor waar de klant centraal staat en waar integriteit en betrouwbaarheid sleutelbegrippen zijn.
Het "Makelen" wordt verzorgd door Harm Stuut (DNV-Gecertificeerd Register-Makelaar/taxateur Onroerende Zaken en gediplomeerd hypotheekadviseur).
De administratieve ondersteuning wordt verzorgd door Gea Stuut-Schutter.
Het werkgebeid beslaat geheel (Oost)Groningen en met name het mooie Oldambt. Harm Stuut Makelaardij is met recht THUIS IN HET OLDAMBT

Waar we voor staan zal u duidelijk worden als u verder leest onder "HOE DENKEN WE OVER...."

Wij heten u van harte welkom en nodigen u graag uit om verder rond te kijken op onze website. Mocht u nog vragen hebben of overwegen om gebruik te maken van onze diensten, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.

                                    

Met vriendelijke groet,

Gea en Harm Stuut

HOE DENKEN WIJ OVER....

Woningmarkt 2017
De crisis is voorbij en de economie trekt weer aan. De effecten van BREXIT zijn nog niet te overzien of voelbaar. Wat voor nieuwe regering we krijgen is ook nog steeds niet duidelijk. De Woningmarkt trekt echtert behoorlijk aan. Het aantal transacties neemt toe en de gemiddelde koopprijs stijgt. Eén van de oorzaken daarvoor is natuurlijk de historisch lage hypotheekrente, waarvan starters, maar ook door-starters kunnen profiteren.
Ook (Oost) Groningen gaan de koopprijzen omhoog, hoewel er wel grote plaatselijke verschillen zijn. De opgaande lijn is in ieder geval ingezet. We zien ook de vraagprijzen al weer stijgen, maar dat is natuurlijk riskant. De krapte op de woningmarkt heeft zeker geen betrekking op oost-Groningen. Hier is nog steeds veel aanbod, dus een realistische vraagprijs blijft belangrijk.
Wilt u meeprofiteren van de aantrekkende markt, zorg dan in ieder geval dat de vraagprijs voor uw woning marktconform is, dan heeft u de meeste kans op succes.
Wij komen graag bij u langs voor een GRATIS en VRIJBLIJVENDE waardebepaling.

Het imago van de makelaars
Harm Stuut Makelaardij staat voor open en eerlijk zaken doen. Geen dingen beloven die je niet waar kunt maken en altijd gemaakte afspraken 100% nakomen. Onze opvatting is, dat een goede makelaar geen trucjes nodig heeft om tot goede resultaten te komen. Net als andere makelaars kunnen ook wij niet toveren, maar we willen ons wel volledig inzetten en onze courtage op een eerlijke manier verdienen en dus niet ten koste van de klant. Wat ons betreft hoeven makelaars geen slecht imago te heben.

Actief en flexibel makelen
Door de wispelturige woningmarkt staan woningen soms (zeer) lang te koop. Het kopen van een woning is momenteel geen probleem. Het aanbod is groot en de koper heeft alle tijd om zijn/haar keuze te maken. Het verkopen van een woning kan veel moeilijker zijn. Naast een goede prijsstelling is een actieve makelaar nodig, die de woning optimaal presenteert, die de juiste verkoopstrategie bepaalt, die zijn netwerken optimaal benut en die flexibel is.
Iedere bezichtiging is een kans om de woning te verkopen, dus moet de drempel voor de belangstellenden zo laag mogelijk zijn. Dit vergt flexibiliteit en inzet van de makelaar hetgeen bij Harm Stuut Makelaardij vanzelfsprekend is. We zijn overdag bereikbaar vanaf 9.00 tot 17.30 uur. Omdat we kantoor aan huis hebben zijn we ook buiten de normale kantoortijden vaak wel beschikbaar (behalve op zondag) en bezichtigingen na werktijd of op zaterdag hoeven bij ons geen probleem te zijn.

"No cure,  no pay"
Harm Stuut Makelaardij past geen intrekkingskosten toe wanneer de bemiddeling wordt gestopt. Onze opvatting is, dat wij uw opdracht zodanig zullen uitvoeren en het in ons gestelde vertrouwen zodanig zullen waar maken, dat u geen reden zult hebben de opdracht in te trekken. Mocht u desondanks toch willen (of moeten) stoppen met de verkoop, dan betaalt u alleen daadwerkelijk gemaakte kosten zoals algemene verkoopkosten (180 euro incl.BTW) en eventuele advertentiekosten, maar geen verkapte courtage in de vorm van intrekkingskosten.

Kwaliteit hoeft niet duur te zijn
Mede doordat we geen hoge overheadkosten hebben, kunnen we de tarieven laag houden. Courtage bij verkoop bedraagt 1,75% inclusief BTW, met een minimum van € 2.250,00. De bijkomende verkoopkosten (o.a. voor aanmelden op internet) bedragen € 180,00 (incl. BTW).
Voor duurdere objecten (vanaf 250.000) geldt een lagere courtage.

U kiest uw makelaar natuurlijk niet vanwege het gunstige tarief, maar het is natuurlijk mooi meegenomen als u dat toch veel geld kan besparen!

Wij werken niet met ‘opslagen‘ op overige kosten. Wanneer een advertentie € 75,- heeft gekost, dan betaalt u daarvoor ook € 75,- en niet meer.

Deeldiensten
Naast een volledig verkooptraject kunt u ook kiezen voor zogeheten "deeldiensten". Daarbij neemt u zelf een aantal werkzaamheden voor uw rekening. Dit kan besparen op de courtage.

Gratis waardebepaling
Wij doen graag mee aan het afgeven van een gratis waardebepaling, maar we kijken daarbij heel nadrukkelijk naar de actuele situatie op de woningmarkt.  Natuurlijk gaan we proberen om voor u een goede prijs te realiseren, maar u krijgt van ons een reële verkoopwaarde te horen, zodat u ook daadwerkelijk een kans heeft op serieuze reacties en op verkoop. 
Een juiste waardebepaling is een serieuze zaak en van zeer groot belang voor de verkoop van uw woning. Daarom krijgt U van ons altijd een onderbouwing bij de waardebepaling (indien gewenst schriftelijk). Maak van de vraagprijs geen prijsvraag!
Doordat de woningmarkt weer aantrekt, ontstaat het gevaar van prijsopdrijving. Makelaars spiegelen u een te hoge prijs voor om de opdracht binnen te halen. Pas daar voor op en vraag altijd naar een onderbouwing.

Prijsopdrijving
Veel makelaars zitten te springen om nieuw aanbod. Dat is bij ons niet anders. We merken echter dat er nu al weer aan prijsopdrijving wordt gedaan. De makalaar die u over de vloer krijgt voor een waardebepaling noemt u een zodanig hoge vraagprijs, dat u al snel geneigd bent om voor die makelaar te kiezen! Vraag altijd naar de onderbouwing en trap hier niet in. Als u start met een te hoge vraagprijs, waardoor u uiteindelijk toch zult moeten zakken, bereikt u geen optimale koopprijs.

De vraagprijs bepaalt het succes?
Is de vraagprijs alles bepalend? Nee, zelfs met een scherpe vraagprijs heeft u nog niet de garantie dat uw woning snel verkocht wordt. De huidige situatie op de huizenmarkt kenmerkt zich met name doordat het aanbod aan koopwoningen groter is dan de vraag naar koopwoningen. Daarbij komt dat de 'Lone to value' is verlaagd naar 101% van de koopsom, waardoor nog minder mensen een hypothecaite lening kunnen krijgen.
Zo kan het voorkomen dat de koper voor uw woning er op dit moment gewoon niet is. Uw woning moet als het  ware concurreren met de overige aangeboden woningen. Een te hoge vraagprijs kan natuurlijk fnuikend zijn.
Een reële vraagprijs is dus wel heel belangrijk, maar geen garantie voor een snelle verkoop. Ook wij kunnen niet toveren. Soms gaat het heel erg snel, maar het kan ook zijn, dat u wat langer geduld moet hebben.

Handelsregister Veendam nr. 02085988, Postbank 5141516, BTW-identificatienummer: NL0830.82.414.B01